Voedingsadvies


Om een juiste analyse te kunnen maken en je een goed advies te kunnen geven, is het nodig dat ik inzicht krijg in jouw eet- en leefgewoontes. Daarom vraag ik je voordat je naar het intakegesprek komt, 3 dagen en een weekenddag een "voedingsdagboekje" bij te houden. Dit formulier stuur ik je toe. In dit formulier staan ook vragen over je persoonlijkheid, leefstijl en fysieke conditie. Tijdens het intakegesprek nemen we jou en je levenswijze wat meer onder de loep. Wanneer je klachten hebt gaan we samen op zoek naar de onderliggende oorzaken.

In het tweede gesprek bespreken we de resultaten van mijn analyse en het voor jou ontworpen voedingsadvies met daarbij een plan van aanpak. Welke veranderingen in je voedings- en leefpatroon zijn voor jou haalbaar?

In het eventuele begeleidende vervolgtraject kijken we naar de voortgang. We bespreken eventuele mogelijke aanpassingen en zoeken naar andere wegen als je moeite hebt met bepaalde onderdelen van het voedingsadvies. Motiverende gespreksvoering kan hierbij ondersteunend zijn. Eet Natuurlijk Beter werkt vanuit de kennis en visie van de natuurvoeding en antroposofie en volgt de richtlijnen van de Gezondheidsraad.

"Puur is beter dan perfect."
runner-beans-1835646_1920
pannenkoeken
"Nature itself is the best medicine" - Hippocrates

Ieder mens is uniek. Je persoonlijkheid, je manier van leven en ook je stofwisseling is uniek. Dat maakt dat gezond eten voor iedereen net iets anders inhoudt. Wat voor jou goed is, hoeft dat voor een ander misschien helemaal niet te zijn. Voor een persoonlijk voedingsadvies is het dan ook nodig dat ik niet alleen weet wat je eet, maar ook wie je bent, wat je doet en wat je beweegt, want als natuurvoedingskundige benader ik jou en je gezondheid vanuit een holistische visie.

Natuurvoeding heeft mijn voorkeur, omdat natuurvoeding een op duurzame wijze geproduceerde, volwaardige en pure voeding is, met respect voor mens, dier en milieu. De natuurvoedingsproducten zijn zo weinig mogelijk bewerkt, met zo weinig mogelijk toevoegingen. Maar mocht je nog niet bekend zijn met natuurvoeding, in een eerste stap naar een gezondere leefstijl zou je ook met de juiste keuzes in reguliere voeding al vooruitgang kunnen boeken. Ik kan je op weg helpen met recepten en praktische tips om de veranderingen in je eetpatroon zo eenvoudig mogelijk te maken.

Met de overstap naar gezondere (natuur)voeding zet je een hele grote stap in de richting van duurzame, haalbare veranderingen voor een positieve gezonde leefstijl voor de lange termijn.

Begeleiding en Voorlichting.


Misschien wil jij leren om koolhydraatarm te koken; weten wat kruiden voor je kunnen betekenen; de geheimen van eiwitrijke peulvruchten leren kennen of juist weten hoe je lekkere, zoete gerechten maakt zonder geraffineerde suikers. Eet Natuurlijk Beter kan begeleiding geven op gebied van het bereiden en samenstellen van gerechten.

Voeding is een eerste levensbehoefte. In ons land is eten overal om ons heen. Maar niet alles wat we eten voedt ons op een goede manier. Hoe maak je in dat grote aanbod van voedingsmiddelen de juiste keuzes? Wat geef je je kinderen mee naar school? Wat serveer je in de kantine van je bedrijf? Hoe maak ik een veganistische maaltijd volwaardig of een glutenvrij dieet smakelijk? Wat zijn de gezonde mogelijkheden binnen jouw bedrijf, school of vereniging? Eet Natuurlijk Beter kan je hierover informeren.

Over deze onderwerpen of een door jou gekozen onderwerp kan Eet Natuurlijk Beter voorlichting geven.

Plaats, tijd, duur en kosten in overleg.
"Good food is Good Mood"
walnuts-2312506_1920